Ghiduri electronice

Impartasim din cunostintele si experienta noastra pe care le poti pune in practica in compania ta.

Noul model de furnizor BPO multi-national

nmodel nou picAparitia unei noi clase de furnizori BPO, care ofera o gama larga de servicii administrative si de consultanta, utilizand o tehnologie multi-lingvistica si asigurand suportul mai multor locatii, s-a dezvoltat in Europa Centrala si de Est. Acesti furnizori BPO deservesc in special proiecte de start-up, oferind servicii dedicate factorilor de decizie din companii, in faza initiala de planificare a proiectelor lor. Acest model inovativ s-a dovedit eficient in mai multe industrii.

Modele de externalizare

POZA MODELE BPOIncepand din 2012, din ce in ce mai multe companii au inteles importanta externalizarii proceselor secundare, precum: IT, payroll, resurse umane, contabilitate, realatia cu clientii. Decizia de a externaliza a adus un beneficiu incotestabil proceselor strategice din cadrul companiilor. Externalizarea este o metoda sigura catre un business de succes si va continua sa se dezvolte in perioada urmatoare.

Auditul de payroll in companie

Payroll audit marketoAcest ghid iti prezinta importanta auditului de payroll intr-o companie, pentru a afla daca procesul de calcul salarial respecta cerintele legale actuale si pentru a te ajuta sa faci eventuale corectii sau imbunatatiri. Vei afla detalii despre: etapele procesului de audit, elaborarea procedurii de lucru si erorile frecvente in procesul de calcul salarial.

Externalizarea salarizarii si a administrarii de personal – pas cu pas

Din ce in ce mai multe companii aleg externalizarea proceselor operationale. Cel mai frecvent externalizate servicii din Europa Centrala si de Est sunt cele de contabilitate, administrare fiscala si raportare financiara, potrivit unui studiu realizat recent (2012) de catre Accace. Care sunt motivele pentru care companiile aleg externalizarea acestor activitati in defavoarea procesarii interne?

Calculul salarial, intre externalizare si procesare interna

Acest ghid iti va prezenta optiunile de gestionare a salarizarii, pentru a te ajuta sa afli daca externalizarea este sau nu solutia potrivita pentru eficientizarea proceselor de salarizare din compania ta. Vei afla detalii despre: costurile salarizarii, implicatiile externalizarii, serviciile de salarizare pentru companii mici si mijlocii.

Din acest material vei afla raspunsuri la cele mai frecvente intrebari pe care le primim din partea companiilor care doresc sa externalizeze procesele de salarizare. Vei afla detalii despre: modul de lucru cu furnizorul de servicii externalizate, costul serviciilor externalizate de salarizare, oportunitatea alegerii serviciilor externalizate de salarizare si multe altele.

Ghidul “Evaluarea performantelor profesionale” te va sustine in procesele de evaluare a performantelor angajatilor si iti va clarifica toate intrebarile referitoare la evaluare din perspectiva actualului Cod al Muncii. Vei afla care sunt prevederile legislative referitoare la evaluarea performantelor profesionale, cum sa stabilesti corect criteriile de evaluare, sfaturi utile si multe altele.

Pe cine nu avem voie sa angajam?

Angajarea anumitor categorii de pensionari precum si a persoanelor inapte pentru prestarea muncii conduce la nulitatea contractului individual de munca. Acestea sunt doar cateva situatii prevazute in Codul Muncii. Pe langa acestea, prin statutele profesionale sau prin contractele colective de munca pot fi stabilite si alte situatii care fac imposibila angajarea. Afla care sunt acestea.

Solutiile software de salarizare: intre pret si costul real

Achiziționarea unei solutii software de salarizare fara o analiza aprofundata a nevoilor interne si a furnizorilor de pe piata poate fi o decizie costisitoare. In acest ghid, specialistii UCMS Group Romania iti vorbesc despre cele mai importante aspecte pe care sa le ai in vedere atunci cand achizitionezi o solutie software de salarizare si resurse umane, pentru a nu plati mai mult decat folosesti si pentru a evita costurile ascunse in spatele unui pret mic.

Cand si cum implementam un sistem de pontaj online?

Studiile arata ca principalul motiv pentru care companiile doresc automatizarea sistemelor de pontaj nu este potentialul acestor sisteme de a reduce costurile, ci frustrarile aparute in utilizarea sistemelor manuale. Din acest ghid vei afla ce este si cum functioneaza un sistem de pontaj online, ce poate si ce nu poate face o solutie de pontaj si care sunt cele 12 etape ale implementarii unui sistem de pontaj online.

Cand si cum testam aptitudinile angajatilor?

Verificarea aptitudinilor profesionale si personale ale persoanelor care solicita angajarea are loc atat inaintea cat si dupa incheierea contractului individual de munca. Din acest ghid vei afla: ce modalitati de verificare a aptitudinilor profesionale pot fi incluse in Regulamentul intern, cand si cum pot fi cerute recomandarile, sase prevederi despre perioada de proba si multe altele.

Avantajele solutiilor automatizate de pontaj in companiile de productie

Materialul analizeaza provocarile specifice companiilor de productie si modul in care automatizarea proceselor de management al fortei de lucru, respectiv a pontajului, ajuta companiile din aceasta industrie sa faca fata provocarilor si sa-si atinga obiectivele de business.

Cand si cum folosim retelele sociale in recrutare?

Retelele sociale au devenit un instrument indispensabil si pentru specialistii de resurse umane, mai ales in procesul de recrutare. Citind acest ghid vei afla cand si cum folosim retelele sociale in procesul de recrutare, oportunitatile pe care le ofera si ce cauta recrutorii in profilul candidatilor din retelele de socializare.

Solutiile software de salarizare castiga teren in companiile mici si mijlocii

Companiile aleg sa investeasca intr-o solutie de salarizare din nevoia de a fi in conformitate cu legislatia si de a usura activitatea departamentelor financiare si de HR.

Cu toate acestea, atat companiile cat si furnizorii de astfel de solutii au inceput sa aiba o noua abordare si sa imbratiseze cele mai noi tehnologii. Motorul acestei schimbari de perspectiva il reprezinta, in mod surprinzator, companiile medii si mici.

Raport de cercetare: Provocari in administrarea salarizarii la nivel multinational in Europa de Est

Un nou raport special elaborat de Webster Buchanan in colaborare cu UCMS Group analizeaza provocarile in administrarea salarizarii la nivel multinational in Europa de Est. Realizat pe baza interviurilor sustinute cu manageri de salarizare la nivel international, acest raport analizeaza strategiile abordate de companiile multinationale pentru rezolvarea acestor probleme regionale.

Infografice despre solutii software si servicii externalizate de salarizare si resurse umane

UCMS Group Romania

UCMS Group Romania, cunoscut pana de curand sub numele de Work Solutions, asigura inca din anul 1996 servicii externalizate si solutii software de calcul salarial si administrare de personal.